Kanelknuter av spelt, laktoseredusert

Siden jeg tåler spelt bedre enn vanlig hvetemel, tenkte jeg at jeg måtte prøve meg på boller med det i. Jeg synes knuteboller/kanelsnurrer som man får kjøpt fulle av hvetemel er fantastisk gode (men jeg blir dårlig) så hva ville ikke være bedre enn å lage en speltversjon?
Jeg fant oppskrift på boller på melposen med siktet spelt fra Møllerens og så har jeg trikset litt med den.

IMG_0338.JPG

Ingredienser:

Deig:
800 gr Møllerens siktet speltmel
100 gr sukker
1 ts kardemomme
1 ts Himalaya salt (evnt vanlig salt)
50 gr fersk gjær (eller tørrgjær)
2ss appelsin juice
100 gr smeltet smør (evnt melkefri margarin)
3,5 dl lunken Laktoseredusert melk (evnt rismelk/soya)

Fyll:
100 gr Odense marsipan
50 gr smeltet smør (evnt melkefri margarin)
Kanel
Sukker

Fremgangsmåte:

Rør fersk gjær i litt av melken
Bland alt det tørre i en miksmaster
Hell i gjærblandingen og resten av væsken i det tørre
Elt i 5 min
Sett plast over og hev i ca 1 time

IMG_0329.JPG
Bland smør, marsipan, sukker og kanel for fyllet
Kjevle ut deigen til en stor rektangel og fordel fyllet oppå

IMG_0331.JPG
Legg den ene halvdelen oppå den andre og kjevle det litt mer ut.
Skjær remser (18 stk), snurr den, og lag en knute

IMG_0332.JPG

IMG_0335.JPG
Sett til heving på et brett med bakepapir i ca 1 time med et tørkle over

Stek midt i ovnen på 200 grader i Ca 18-20 min. De skal være gylne. 

IMG_0337.JPG

Avkjøl på rist

Enjoy!!!

Reklamer

3 kommentarer Legg til din

  1. Elin sier:

    Hvor lenge skal de stekes?
    Akkurat satt deigen til heving. Veldig fin deig å jobbe med 😄 perfekt for min samboer som er på low fodmap diett 👍

    1. friskmage sier:

      Skal heve dobbelt så mye så den er vel klar nå kanskje?😊 så bra at du liker den! Vil anbefale Tone’s boller også, den deigen er enda bedre😊👍

  2. friskmage sier:

    Oj leste feil😊 skal stekes i Ca 20-30 min, skal være gylne

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s