Noen ganger (eller ofte) vil man lage noe som går raskt, men allikevel smaker godt. Jeg har i lang tid laget proteinrundstykker av havre , men nå ville jeg prøve noe nytt! Disse kan godt lages med melk, men jeg valgte å redusere mengde melkeprotein og bruke vann. Jeg tåler speltmel ganske bra, men vil helst ikke bruke gjær. Da er scones svaret! Og det er superlett!
Oppskrift er til ca 12 scones. De kan lett fryses og varmes opp i ovn eller mikro.
Ingredienser:
- 3 dl speltmel
- 3 dl sammalt speltmel
- 1 ts salt (evnt Himalaya)
- 1 ss bakepulver
- 50 gram gresskarkjerner eller solsikkefrø (kan sløyfes)
- 1 dl vann
- 1/2 dl appelsin juice
- 1 boks (400 gr) laktosefri eller mager Cottage cheese
- 1 ss lønnesirup
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 200 grader
- Miks alt det tørre sammen i en bolle
- Kjør alt det våte i en blender ( du kan godt droppe dette hvis du vil ha hele biter med cottage cheese)
- Bland det våte og tørre sammen
- Bruk en iskremskje eller to skjeer for å forme scones på et stekebrett med bakepapir på
- Stek midt i ovnen i 25 minutter til de er litt gylne på toppen
- La de kjøles ned på en rist
Enjoy! 🙂