Jeg har latt meg friste til å bruke naturens sukker for å lage søt bakst. Dette brødet mener jeg er faktisk ganske sunt.. Og det er ganske lav Fodmap. Kokosmel er ikke testet men fra hva jeg har lest så skal man kunne tåle det i moderate mengder så lenge det kommer fra kokoskjøttet. Brødet passer kjempegodt til å ta når du er fysen på noe, eller du trenger litt energi før eller etter trening.
Ingredienser:
100 gr havremel
100 gr kokosmel fra kokoskjøtt
50 gr lettkokte havregryn
4 egg
2 bananer, helst ganske modne
2 dl laktosefri/laktoseredusert lettmelk eller ekstra lett
1 ts kanel
1 ts bakepulver
1/3 ts ekte vaniljepulver eller frøene til en halv vaniljestang
2-3 ss lønnesirup (jeg hadde ikke så modne bananer så da brukte jeg 3 ss)
80 gr valnøtter
Fremgangsmåte:
Sett ovn på 180 grader.
Bland alt unntatt valnøttene i en bolle og mix det godt sammen (jeg brukte en stavmikser for å fjerne biter)
Rør i hakkete valnøtter, evnt legg noen oppå brødet.
Hell i en liten brødform som er enten smurt godt eller har bakepapir i seg.
Bak i ovnen i Ca en time. Stikk i den for å se om den er ferdig. Dersom det henger igjen røre, så ha den inni litt til.
La den avkjøles litt før du tar den ut av formen.
Smør på det du liker og tåler å ha som pålegg. Gjerne laktosefri smøreost eller syltetøy.