Til Jul – Glutenfrie snickerdoodles

Tenkte jeg skulle prøve meg på en ny julekakeoppskrift. Nei den har ingenting med Snickerssjokoladen å gjøre:) Den amerikanske orginalen er små kaker dyppet i sukker og kanel og skal være sprø utenpå og litt seige inni. Det ble ikke disse, de var sprø helt igjennom, men smaken var det ingenting å si på! Jeg tok utgangspunkt i oppskrift med gluten på http://www.detsoteliv.no/oppskrift/snickerdoodles

  
Ingredienser: 
100 g smør

1 dl nøytral matolje

1 dl sukker

1 dl melis

1 egg

0,5 ts natron

5 dl hvitt rismel (glutenfritt lyst mel)

1 dl mandelmel

Pynt:
1 dl sukker

1 ss kanel

 
Fremgangsmåte:

Visp sammen smør, olje, sukker og melis i en middels stor bolle. Pisk i egget. Rør i natron. Bland til slutt inn rismel og mandelmel til en jevn deig. Denne kan godt være litt smuldrete. 

Trill runde kuler med hendene.  Rull kulene i sukker- og kanelblandingen. Sett kulene på  stekeplate med bakepapir med litt avstand fra hverandre. Press de litt flate med bunnen av et glass eller kopp. De vil sprekke opp litt rundt kantene. 
Stek dem midt i ovnen i 175°C i 15-17 min, til kakene er gyllenbrune i kantene. La kakene avkjøles en stund på platen før de flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.
God Jul! 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s