Mine beste glutenfrie boller noensinne, Fantastisk til Fastelavn!

20140223-122459.jpg

På hytta til Trude og Harald i regnvær bestemte jeg meg å prøve på å lage boller. Jeg har ikke vært så heldig med glutenfrie boller tidligere. De blir liksom alltid tunge og tørre. Jeg hadde tatt med meg glutenfritt mel men så da jeg hadde begynt å lage at jeg hadde tatt med altfor lite! Hva gjør man da? Jo, jeg hadde en pose vaffelblanding! Og hvem skulle ha trodd at det skulle bli mine beste boller noensinne?!
Obs! Det er melk i vaffelblandingen.

Her er oppskriften:

5 dl fingervarm laktosefri melk
1 pk (50gr) fersk gjær til søtbakst
2 ts kardemomme
1/2 ts salt
1,5 dl sukker

Rør ut gjæren i melken, tilsett det andre ovenfor og la stå i noen minutter.

1 stort egg
100 går smeltet margarin/Soft spesial
3/4 pakke Semper mix
1/4 Toro kakemiks
1 pose Toro glutenfri vaffelmix
1 toppet ts Xantahn gum
Evnt rosiner

Tilsett resten av ingrediensene. Det blir en ganske klissete deig som jeg eltet så lenge som jeg orket for hånd siden jeg ikke hadde noen eltemaskin.

Hev deigen i 50 min.
Lag boller med skje eller iskremskje på bakepapir. Hev i Ca 30 min og pensle med egg.

20140223-122120.jpg

Stek midt i ovnen i 8-10 min på 200 C.

20140223-122249.jpg
Avkjøl på rist.
Jeg lagde fastelavensboller med laktosefri krem.

20140223-122344.jpg

Reklame

4 kommentarer Legg til din

 1. Mette sier:

  Hei Marit🙋
  I fare for å fremstå helt fjern her – hva er xantahn gum? Og får jeg kjøpt det på helsekosten?

  Hilsen uerfarne Metteflette💇

  1. friskmage sier:

   Har du fått tak i xantahn gum nå? 🙂

 2. Grethe sier:

  Tusen hjertelig takk for den første skikkelige gode glutenfrie bolleoppskriften jeg har prøvd (…og jeg har prøvd maaange…) Nå står 18 store, gylne, luftige og lekre boller på kjøkkenbenken. Far i huset ble imponert, nå venter jeg bare på at ungdommen vår kommer hjem… Her blir det bollefest! Denne må dere prøve 🙂 mvh Grethe

  1. friskmage sier:

   Så hyggelig å høre!!! Og takk for tilbakemelding😊 Ha en super bollefest!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s