Gluten- og melkefri Blåbærpai

20140219-200752.jpg

Jeg fikk en oppskrift av min gode kollega Turid på Tacopai. Det ga meg inspirasjon til å lage denne blåbærpaien. Paibunnen er egentlig veldig sunn og næringsrik. Det er bare opp til fantasien hva slags type pai du vil lage. Og det kan være både søt og salt.

Paibunn:
1 egg
5 eggehviter
60 g kokosmel
60 g mandelmel
2 ts xanthan gum
1 ts salt
1 ss Soft spesial (blått smør)

Fyll:
400 g Blåbær (ferske eller frosne)
1 dl sukker
2 ss potetmel

Bland alle ingrediensene til paibunnen og la stå i 15 min.
Smør paiform med Soft spesial og jobb deigen utover, kan godt ha litt vann på fingrene. Prikk deigen med en gaffel.
Forstek bunnen i 10 min på 200 grader.

20140219-200930.jpg

Fyll blåbærene i formen (frosne bær trenger ikke å tines først). Bland sammen sukker og potetmel.

20140219-201059.jpg

Dryss blandingen over blåbærene med en spiseskje. Rist litt i formen, slik at bær, sukker og potetmel blander seg.

Stek midt i ovnen i Ca 30 min på 200 grader.

20140219-201250.jpg

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s