Ny søndagsmorgen og igjen føler for å lage noe godt og raskt. Jeg tok utgangspunkt i min glutenfrie scones oppskrift og gjorde litt om på den. For de som kan spise gluten var disse sconesene et godt og sunt alternativ til brød:)
Ingredienser:
6 dl Speltmel
2 dl havremel (kjøpt på vanlig butikk)
1 dl samtalt Speltmel
2 ts sukker
1 ts Himalaya salt (evnt vanlig salt)
3 ts bakepulver
4 dl laktosefri/laktoseredusert melk
4 ss laktosefri Naturell yoghurt
1 ss appelsin juice
Fremgangsmåte:
Sett ovn på 230 grader.
Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin.
Bland melken og juiceb inn gradvis og til slutt yoghurten.
Deigen skal være klissete.
Bruk to spiseskjeer og legg små klumper på et stekebrett med bakepapir.
Sett midt i ovnen i Ca 15 min