Første ordentlige vårdag og da dro vi opp på Dalsnuten. Men en tur uten pølser med tilbehør går jo ikke så da måtte jeg finne på noe. Glutenfri pølsebrød i butikken er særdeles kjipe så jeg begynte å lete etter noe som ville være bedre. Jeg fant en fin oppskrift på olaola.blogg.no. Jeg har gjort noen få endringer da.
Ingredienser:
1 pk Tørrgjær,
2 dl solsikkeolje,
4 dl fingerlunkent vann
1 ts sukker
1 ts salt
1/2 ts xanthan gum
3 dl glutenfri havregryn
ca 1pk semper FinMix
sesamfrø på toppen
Blir Ca 10-15 pølsebrød avhengig av størrelse.
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200-220 grader,
Ha tørrgjær, olje, vann, sukker og salt i en bolle, start maskinen, så gjæren blir løst opp.
Ha i havregryn, og etterhvert FinMix. Deigen skal være løs, og det skal ikke gå ann å forme den i hendene.. da er den for fast! Ha i mer finmix hvis den er FOR løs..
La maskinen elte deigen i ca 8 min.
Dypp hendene i en bolle med kaldt vann(dette må du gjøre ofte slik at deigen ikke setter seg fast), ta en liten håndfull med deig, legg den på bakepapiret og form den med hendene slik at det ser ut som et pølsebrød.
Strø sesamfrø over, og klapp de litt ned i brødene så de fester seg.
La de heve over varmt vann, i ca 15 min!
Stekes i midten i ca 15 min.
På slutten kan du flytte de litt opp og sette på varmluft. Da blir de litt brunere og får en sprøere overflate.
TIPS: Følg med under steking.
Avkjøles på rist.
Tåler meget godt å fryses, men står seg fint i en brødpose i 3 dager også!