Søtpotetpai Glutenfri og laktoseredusert

Denne har jeg hatt lyst til å lage lenge, og endelig kom anledningen. Vi hadde invitert noen gode venner og min mann Kristian disket opp med en herlig forrett og hovedrett (han har egen sous vide blogg med fantastiske retter sviddaa.wordpress.com hvor du kan se det som ble servert). Jeg fant oppskriften på en amerikansk side og måtte gjøre noen endringer. Jeg har en engelsk cup målebeger og brukte denne, men jeg skal også skrive dl. Du kan evnt bruke et kaffekrus.
Paien ble ihvertfall kjempegod!

20140406-210110.jpg

Ingredienser:

Paibunn
1 cup (2,4 dl) rismel
1/2 cup (1,2 dl) potetmel
1/2 cup (1,2 dl) maizena
1/4 ts salt
6 ss kaldt smør, kuttet i små terninger
1 stort egg lett vispet
1 ss hvit eddik (eller eplecider)
3-4 ss iskaldt vann

Fyll
1,5 stor søtpotet
1/4 cup (0,6 dl) vann
1/2 cup (1,2 dl) Cocosa olje (ikke extra virgin)
1 ts vaniljesukker
1 cup (2,4 dl) brunt sukker
1/2 cup (1,2 dl) laktoseredusert melk evnt rismelk
3 egg
1/4 cup (0,6 dl) maizena
1 ts kanel
1 ts muskat

Fremgangsmåte:

Paibunn
Bland rismel, potetmel, maizena og salt i en bolle.
Bland inn smør med hender eller stavmikser til deigen er smulete.
Lag en fordypning i midten av deigen og legg egg blandet med eddik i.
Bland forsiktig med en gaffel til det har akkurat blitt blandet.
Dryss over vann og bland med hendene og from til en ball.

20140406-204702.jpg

Del deigen i to og legg den ene delen i plast i kjøleskapet.
Smør en paiform.
Rull ut deigen og bruk plastfolie for at ikke deigen skal sette seg fast på kjevlen.
Velt over i paiform og trykk litt ned.
Gjør det samme med del to og legg oppå den andre.
Skjær av paideig som henger utenfor formen.
Hakk litt med en gaffel i deigen
Stek på 220 grader i 15 min.

20140406-205247.jpg

Fyll
Skrell, kutt i skiver og kok søtpotet møre.
Hell av vannet og mos det med 1/4 cup vann evnt i en food processor så det blir en puree.
Bland sammen i en bolle 2 cups (Ca 5 dl) puree, kokosoljen, vaniljesukker, egg og melk.
Tilsett litt og litt brunt sukker, kanel, muskat og maizena.
Hell røren i paibunnen.

20140406-210205.jpg

Stek i 45 min på 180 grader.

Server med laktosefri krem.

20140406-210302.jpg

Reklamer

2 kommentarer Legg til din

  1. Det ska bli artig å prøve ut, smaker sikkert kjempegodt 🙂

    /Nina.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s