Hva er vel ikke bedre enn å spise muffins til frokost?! Eller ta de med i tursekken? Disse er både sunne og gode og lav fodmap. I tillegg gir de mye næring og er glutenfrie. Du kan ha de i kjøleskapet eller fryse de for å spise senere.
Ingredienser:
2 bananer
3 eggehviter (evnt 2 hele egg)
2 bokser Sprett bananyoghurt (laktoseredusert og uten sukker/søtning) eller 250 gr laktosefri yoghurt
2,5 dl mandelmelk (evnt laktosefri/laktoseredusert melk)
30 gr lønnesirup (ta litt mer hvis du vil ha det søtere)
300 gram glutenfri havregryn
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
1/4 ts salt
Fremgangsmåte:
Sett ovn på 180 grader.
Mos bananer med en gaffel. Tilsett egg, lønnesirup, yoghurt og mandelmelk og rør godt. Tilsett alt det tørre. La stå noen minutter sånn at det tykner litt. Fyll muffinsformer (de hever ikke så veldig mye så de kan fylles nesten helt opp). Pynt med tørket frukt eller annet.
Sett midt i ovnen i 30 min. La stå til kjøling i 5 min. Så er det bare å kose seg med god samvittighet!