Banan og havremuffins

den

Hva er vel ikke bedre enn å spise muffins til frokost?! Eller ta de med i tursekken? Disse er både sunne og gode og lav fodmap. I tillegg gir de mye næring og er glutenfrie. Du kan ha de i kjøleskapet eller fryse de for å spise senere.

Ingredienser:

2 bananer

3 eggehviter (evnt 2 hele egg)

2 bokser Sprett bananyoghurt (laktoseredusert og uten sukker/søtning) eller 250 gr laktosefri yoghurt

2,5 dl mandelmelk (evnt laktosefri/laktoseredusert melk)

30 gr lønnesirup (ta litt mer hvis du vil ha det søtere)

300 gram glutenfri havregryn

2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1 ts kanel

1/4 ts salt

Fremgangsmåte:

Sett ovn på 180 grader.

Mos bananer med en gaffel. Tilsett egg, lønnesirup, yoghurt og mandelmelk og rør godt. Tilsett alt det tørre. La stå noen minutter sånn at det tykner litt. Fyll muffinsformer (de hever ikke så veldig mye så de kan fylles nesten helt opp). Pynt med tørket frukt eller annet.

Sett midt i ovnen i 30 min. La stå til kjøling i 5 min. Så er det bare å kose seg med god samvittighet!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s