Det finnes mange ulike oppskrifter på pepperkaker og det er vanskelig å vite hvilken man skal velge. Denne ble særdeles vellykket og kommentaren fra familie og venner var at de var mye bedre enn de med gluten! Jeg fant den på Hausmannsplassen i Hidlesundet.
Vil gjerne høre hva dere synes hvis dere prøver dere på denne oppskriften!
150 gr sukker
250 gr mørk sirup
1 ts ingefær
3 ts kanel
1/2 ts nellik
1 ts kardemomme
2 ts natron
150 gr smør
1 egg
500 – 600 gr Toro/Schar kakemiks (glutenfritt mel)
Bruk 1 pose Toro fin og fyller på med Shar til vekten viser rundt 550. Det går litt mel til utkjevlingen.
♥ ♥ ♥
Sukker og sirup varmes opp til det smelter
Ingefær, kanel, nellik, kardemomme og natron røres i til det skummer.
Tilsett smøret og rør til det er smeltet.
Røren avkjøles før egg og mel tilsettes.
Deigen skal bli fast og smidig. Den kan godt oppbevares i en tett boks/pose i kjøleskap til dagen etter. Deigen er litt hard da og må nok stå og bli romtemperert før utkjevling.
Stekes på 175 grader i ca 10-12 min. De skal være ganske tynne.