Supre sprø glutenfrie pepperkaker

Det finnes mange ulike oppskrifter på pepperkaker og det er vanskelig å vite hvilken man skal velge. Denne ble særdeles vellykket og kommentaren fra familie og venner var at de var mye bedre enn de med gluten! Jeg fant den på Hausmannsplassen i Hidlesundet.
Vil gjerne høre hva dere synes hvis dere prøver dere på denne oppskriften!

150 gr sukker
250 gr mørk sirup

1 ts ingefær
3 ts kanel
1/2 ts nellik
1 ts kardemomme
2 ts natron

150 gr smør

1 egg

500 – 600 gr Toro/Schar kakemiks (glutenfritt mel)
Bruk 1 pose Toro fin og fyller på med Shar til vekten viser rundt 550. Det går litt mel til utkjevlingen.

♥ ♥ ♥

Sukker og sirup varmes opp til det smelter

Ingefær, kanel, nellik, kardemomme og natron røres i til det skummer.

Tilsett smøret og rør til det er smeltet.

Røren avkjøles før egg og mel tilsettes.

Deigen skal bli fast og smidig. Den kan godt oppbevares i en tett boks/pose i kjøleskap til dagen etter. Deigen er litt hard da og må nok stå og bli romtemperert før utkjevling.

Stekes på 175 grader i ca 10-12 min. De skal være ganske tynne.
image

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s