Saftige glutenfrie og laktosefrie blåbær muffins med sitronsmørkrem

Endelig har jeg fått lagt ut en ny oppskrift!
Jeg hadde så lyst til å prøve kokosmelet som jeg har hatt liggende en stund i skapet. Jeg hadde hørt at det ble veldig bra når man blandet det med andre melsorter. I tillegg så hadde jeg kjøpt en ny kremsprutetut (vet ikke helt hva det heter) som jeg måtte bruke.

Lykke til! Og gi meg gjerne beskjed dersom dere har prøvd oppskriften;)

20140209-210625.jpg

Her er oppskriften:

2,5 dl laktoseredusert melk (bruk rismelk/soyamelk for melkefritt alternativ)
1 egg
¾ dl matolje
1,5 dl Semper mix
1 dl kokosmel (fra helsekost butikk)
1,5 dl Toro kakemiks
1/3 ts xanthan gum
3 store ts bakepulver
en klype salt
1,5 dl sukker
1,5 pakke blåbær (eller hvis du har lyst til å bruke noe annet så gjør du det)

Det tørre og det våte blandes hver for seg. Deretter røres det tørre lett ut i væsken.
Kokosmel tar til seg mye væske så tilsett eventuelt mer melk ved behov. Røren skal ikke være jevn, da blir muffinsene seige. Vender blåbær forsiktig inn.
Fyll små muffinsformer. Stek ved 200 grader i 15-20 minutter.
Avkjøl på rist.

Smørkrem:

Melkefritt Smør (blått smør)
Melis
Sitronsaft

Pisk sammen til en luftig krem. Her kan du prøve deg litt frem i forhold til hvordan konsistens du vil ha.
Bruk sprøytepose for å dekorere.

Pynt:

Hakkete brente mandler
Blåbær

PS: Senere varmet jeg de frosne muffinsene i ovnen og serverte med is. Det var godt det og! 😉

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s