Gluten og melkefri Drømmekake


Jeg fikk servert Drømmekake som er en klassisk kake fra Danmark. Jeg ønsket å prøve meg på en gluten og melkefri versjon. Det slo virkelig an! Den ble utrolig velsmakende og saftig selv om den kanskje ikke ser sånn ut:) Synes den var spesielt god med litt frisk lime og is. Fant oppskriften opprinnelig på http://glutenfri-mad.dk/glutenfri-droemmekage/print/ men jeg har gjort noen endringer på den.  

Ingredienser: 

300 g Semper Fin Mix

250 g sukker

50 g smeltet melkefri margarin

3 egg

2 dl rismelk eller soyamelk (jeg brukte rismelk) 

2 ts bakepulver 

1 ts vaniljesukker

Fyll: 

125 g smeltet melkefri margarin

1/2 dl rismelk eller soyamelk

200 g brunt sukker 

100 gr kokosmasse


Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Tilsett smeltet margarin og rismel/soyamelk.

Bland alt det tørre og rør det inn. 

Hell over i en smørt form 25 x 25 cm.

Stek på nederste rille i ovnene på 200 grader i 25 minutter 

Imens kaken steker lager du fyllet.

Kok opp margarin, brunt smør og rismelk/soyamelk.

Tilsett kokos og hell over kaken når den har stekt 25 minutter og stek videre i 10 min. 

Avkjøl og spis sånn som den er eller med frisk lime og iskrem, sorbet eller krem. 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s