I disse Coronatider intensiveres bakingen i hjemmet og jeg prøver meg på mange nye herligheter. Da jeg ville gi mine to nieser som har cøliaki en liten påskegave, tenkte jeg at Chocolate chip cookies ville være tingen. Men hvordan klarer man å lage de veldig gode- og glutenfri? Jeg fant en oppskrift på mygluten-freekitchen.com og måtte gjøre den litt om med Norske råvarer. Disse cookies’ene falt i smak for alle, både de som må spise glutenfritt og de som helst lar være 😉 Oppskriften gir ca 24 cookies.
Ingredienser:
282 gram Semper mix glutenfritt mel
1/2 teskje Xanthan gum
1 teskje natron
1 teskje salt
60 gram Naturell smøreost
170 gram smeltet smør (kan bruke usaltet hvis du vil)
165 gram brunt sukker
100 gram sukker
1 1/2 teskje vaniljesukker
2 eggeplommer
2 plater opphakket mørk sjokolade (200 gram)
Fremgangsmåte:
Bland sammen mel, xanthan gum, natron, vaniljesukker og salt, og sett til side.
I en miksmaster, putt i smøreost og hell smeltet smør over. Tilsett brunt og vanlig sukker. Kjør blandingen i 2 minutter på medium fart.
Tilsett eggeplommene, en av gangen og bland med lav fart frem til de er blandet inn.
Hell i melblandingen og ha på lav fart frem til det er så vidt blandet.
Vend forsiktig inn sjokoladen.
Legg røren i en bolle og sett i kjøleskapet med plast over. La den stå der i minst 4 timer (jeg lot dens stå over natten).
Når du skal bake dem, sett ovnen på 190 grader og la blandingen stå i ca 15 før du lager 8 kuler pr brett. De må stå langt ifra hverandre på bakepapiret siden de siger utover.
Stek midt i ovnen i 10-11 minutter avhengig av hvor mykt du vil ha det i midten. La de ligge 2-3 minutter på bakebrettet før du legger de over på en rist for avkjøling.
PS: Hvis du vil vente med å bake de kan du fryse ned kulene. Denne cookie dough blandingen kan du også bruke i iskrem!
Så er det bare å nyyyte😊
De så gode ut 🙂
Så fint at du synes det!😊 Ja de ble spist opp veldig fort av både de som tåler og ikke tåler gluten😉