Halloween kake- uten egg og melk

  

Bursdag og halloweentider i huset. Jeg hadde lyst på en høstlig kake og jeg hadde masse gresskarkjøtt etter å ha skåret ut et skummelt gresskaransikt. Men jeg hadde ikke egg! Da måtte jeg gå på leting etter passende oppskrift. Jeg fant en her Veganmisjonens gukrotkake. Jeg valgte å redusere mengden sukker, bruke gresskarkjøtt og spelt. Du kan godt bytte ut med glutenfritt mel. I tillegg lagde jeg den i en høy rund kake og hadde kun melisdryss på toppen. Dette er en melkefri og eggfri kake som er kjempesaftig og superenkel å lage! Den holder seg opp til en uke i kjøleskap. 

Ingredienser:

600 gr speltmel

300 gr sukker

2 ss kanel

2 ss kardemomme 

2 ts natron
1 ts salt

3 dl vann

3 dl solsikkeolje (eller annen nøytral olje)

2 ts eddik

2 ss appelsinjuice 

200 gr revet rå gulrot (= ca 2 store gulrøtter)

200 gr småhakket/revet gresskar

Melis til pynt 

  
Fremgangsmåte: 

Sett ovn på 180 grader.

Smør en rund form, Evnt en langpanne.

Bland alt det tørre. 

Rør inn det våte og så tilsett gresskar og gulrot. 

Hell i formen og stek i Ca 1 time og 10 min.(40 min for langpanne). Bruk en tynn pinne for å stikke i kaken, når den ikke er klissete, så er kaken ferdig. 

La avkjøles og strø melis på. 

God Halloween! 

Reklame

2 kommentarer Legg til din

  1. Hedda sier:

    Hei!

    Vil bare informere deg om at spelt kun er lavFODMAP hvis det er surdeig… Så det kan jo være litt misvisende at det står at denne oppskriften er lavFODMAP.

    1. friskmage sier:

      Takk for info Hedda! Jeg skal oppdatere bloggen min sånn at det blir mest mulig riktig ut i fra nyere forskning.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s