Vanligvis så synes jeg knekkebrød er kjipt. Jeg vil mye heller ha brød! Men som glutenfri så har jeg gått nye veier for å prøve å lage et knekkebrød jeg synes gir meg nogenlunde samme tilfredstillelse som brød. Selv om det aldri kan måle seg helt;) Disse knekkebrødene er mettende og knasende med mye smak, og har blitt godt likt av alle i familien.
Ingredienser:
2 dl gresskarkjerner
1 dl sesamfrø
2 1/2 dl linfrø
2 dl solsikkekjerner
1 dl quinoa (ukokt)
2 dl glutenfrie havregryn
1 dl grovt glutenfritt mel (havre, ris eller mix)
2 ss fiberhusk
2 ts Himalaya salt
1 ss sukrin (tas opp i tynntarmen ok skal være ok for de fleste fodmap’ere, bruk evnt vanlig sukker hvis ikke)
Ca 10 dl vann
Fremgangsmåte:
1. Sett ovn på 160 C varmluft
2. Tilsett alle ingrediensene i en bolle og la svelle i 10 min
3. Smør så deigen utover 3-4 stekebrett med bakepapir avhengig av hvilken tykkelse du vil ha
4. Stekes i ca 75 min. Følg med så det blir sprøtt men ikke brent
5. Ta ut brettene etter 15 min og skjær opp i passende biter med pizzaruller og sett brettene inn i ovnen igjen
6 Skift om på plassering av brettene etter halv tid
7. Legg på rist og avkjøl
8. Dersom de fortsatt er litt myke under kan du snu dem og steke litt videre .