Supercrispy og sunn granola med kjempegod smak!
Denne oppskriften har forslag til ingredienser, og så kan du velge om du vil gjøre det likt eller endre på den. Noen av tingene skal man ikke spise så mye av i lav fodmap diett, så dersom du er ekstra sensitiv til de, så bytter du det bare ut med noe annet. Jeg benytter lønnesirup som søtning siden det er lav fodmap.
Ingredienser:
300 gr store havregryn (bruk glutenfri ved behov)
120 gr grovhakkede nøtter (valnøtter,mandler)
100 gr frø (gresskar, solsikke etc)
2 ss så quinoa
1 ts Himalaya salt
130 gr lønnesirup
50 gr extra virgin olivenolje
1 lettpisket eggehvite
50 gr kokosflak
150 gr tørket frukt (rosiner, tranebær etc)
Fremgangsmåte:
Sett ovn på 150 grader.
Bland alt det tørre og rør inn det våte. Obs! Tørket frukt skal ikke tas i før etter det har vært i ovnen.
Legg på stekebrett og sett midt i ovnen i 40-50 min. Rør rundt i det noen ganger. Det skal bli gyllent, men pass på at det ikke blir brent!
La stå og bli helt avkjølt. Rør inn frukten. Oppbevar granolaen i en tett beholder.
Denne er faktisk god bare som snacks, men jeg liker det spesielt over litt laktosefri naturell yoghurt.