Crispy Granola lav Fodmap og glutenfri

Supercrispy og sunn granola med kjempegod smak! 

Denne oppskriften har forslag til ingredienser, og så kan du velge om du vil gjøre det likt eller endre på den. Noen av tingene skal man ikke spise så mye av i lav fodmap diett, så dersom du er ekstra sensitiv til de, så bytter du det bare ut med noe annet. Jeg benytter lønnesirup som søtning siden det er lav fodmap. 

 
Ingredienser: 
300 gr store havregryn (bruk glutenfri ved behov)

120 gr grovhakkede nøtter (valnøtter,mandler)

100 gr frø (gresskar, solsikke etc)

2 ss så quinoa

1 ts Himalaya salt

130 gr lønnesirup

50 gr extra virgin olivenolje

1 lettpisket eggehvite 

50 gr kokosflak

150 gr tørket frukt (rosiner, tranebær etc)

Fremgangsmåte:

Sett ovn på 150 grader.

Bland alt det tørre og rør inn det våte. Obs! Tørket frukt skal ikke tas i før etter det har vært i ovnen.

Legg på stekebrett og sett midt i ovnen i 40-50 min. Rør rundt i det noen ganger. Det skal bli gyllent, men pass på at det ikke blir brent! 

La stå og bli helt avkjølt. Rør inn frukten. Oppbevar granolaen i en tett beholder. 

Denne er faktisk god bare som snacks, men jeg liker det spesielt over litt laktosefri naturell yoghurt. 

  

  
 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s