Denne oppskriften fikk jeg av min gode kollega Mette som har fått den av Mette Lund Larsen på http://www.energimat.com.
Som vanlig måtte jeg jo endre litt;)
Her er det en del epler så du må begrense inntaket dersom du reagerer på dem. For min del kan jeg ha litt epler som har blitt behandlet og eplejuice.
Ingredienser:
5-6 epler ( jeg brukte røde, både sure og søte)
2 dl kokosmasse
2 dl glutenfritt mel (jeg brukte rismel)
75 gr grovhakkete mandler
40 gr valnøtter
2 ts kanel
3 ss rørsukker
100 gr smør eller Melkefritt plantemargarin
1 dl eplejuice
Eventuelt kan du ha 2 dl havregryn i også ( jeg hadde ikke det)
Fremgangsmåte:
Hakk epler i biter og fordel dem ut i en ildfast smurt form
Strø over litt kanel og litt rørsukker
Bland alt det tørre og smuldre smøret/margarinen i blandingen
Ha i juice og bland godt.
Fordel blandingen jevnt over eplebitene
Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 35 min
Server med ris-is eller laktosefri krem eller bare for seg selv;)