Siden jeg tåler spelt bedre enn vanlig hvetemel, tenkte jeg at jeg måtte prøve meg på boller med det i. Jeg synes knuteboller/kanelsnurrer som man får kjøpt fulle av hvetemel er fantastisk gode (men jeg blir dårlig) så hva ville ikke være bedre enn å lage en speltversjon?
Jeg fant oppskrift på boller på melposen med siktet spelt fra Møllerens og så har jeg trikset litt med den.
Ingredienser:
Deig:
800 gr Møllerens siktet speltmel
100 gr sukker
1 ts kardemomme
1 ts Himalaya salt (evnt vanlig salt)
50 gr fersk gjær (eller tørrgjær)
2ss appelsin juice
100 gr smeltet smør (evnt melkefri margarin)
3,5 dl lunken Laktoseredusert melk (evnt rismelk/soya)
Fyll:
100 gr Odense marsipan
50 gr smeltet smør (evnt melkefri margarin)
Kanel
Sukker
Fremgangsmåte:
Rør fersk gjær i litt av melken
Bland alt det tørre i en miksmaster
Hell i gjærblandingen og resten av væsken i det tørre
Elt i 5 min
Sett plast over og hev i ca 1 time
Bland smør, marsipan, sukker og kanel for fyllet
Kjevle ut deigen til en stor rektangel og fordel fyllet oppå
Legg den ene halvdelen oppå den andre og kjevle det litt mer ut.
Skjær remser (18 stk), snurr den, og lag en knute
Sett til heving på et brett med bakepapir i ca 1 time med et tørkle over
Stek midt i ovnen på 200 grader i Ca 18-20 min. De skal være gylne.
Avkjøl på rist
Enjoy!!!
Hvor lenge skal de stekes?
Akkurat satt deigen til heving. Veldig fin deig å jobbe med 😄 perfekt for min samboer som er på low fodmap diett 👍
Skal heve dobbelt så mye så den er vel klar nå kanskje?😊 så bra at du liker den! Vil anbefale Tone’s boller også, den deigen er enda bedre😊👍
Oj leste feil😊 skal stekes i Ca 20-30 min, skal være gylne