Tysk glutenfri og melkefri Brezeln

En av mine favoritter når jeg er i Tyskland er Brezeln, som er store myke kringler som smaker litt som saltstenger. Ønsket har lenge vært å kunne lage de glutenfrie, og endelig dukket muligheten opp. Min kjære svigerinne har bodd i Tyskland og gav meg en orginaloppskrift som jeg ville prøve å endre på. Resultatet ble fantastisk bra! De ble seige og gode, og man ville aldri tro at de var glutenfrie:)  Du kan spise de med smør eller med pålegg, eller bare som de er. 


Ingredienser: 

1 pakke tørr eller fersk gjær

300 gr lunkent vann

1 ss sukker

1 pakke (500 gram) Semper finmix

1 ts salt

1 ts Xanthan gum

15 gr romtemperert melkefri smør (evnt vanlig smør)

4 liter vann

40 gr Natron

Grovt havsalt til topping


Fremgangsmåte: 

Miks gjæren i lunkent vann og sukker.

Tilsett mel, salt, xanthan gum og smør og elt det sammen. 

Del deigen i 5 deler og rull de ut i 40 cm lange pølser. Form de som kringler. Legg på plastfolie og la stå i 12 minutter.

Kok opp vann og natron. Dypp kringlene i vannet i 30 sekunder og legg de på et bakebrett med bakepapir på. 

Sett ovnen på 235 grader. 

Sprinkle grov havsalt på dem og la stå i 30-30 min. 

Stekes i ovnen i 20 minutter til de er gylne. 

Avkjøl på rist.
 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s