Supergod Glutenfri, melkefri, lav FODMAP og lavkarbo granola

den

Altfor lenge siden jeg har lagt ut et nytt innlegg. Grunnen til det er at jeg har blitt glad i å bruke mine egne oppskrifter om og om igjen og har ikke fått vært i det kreative hjørnet. Men nå tenkte jeg å prøve meg en stund uten brød, og da var det perfekt å lage noe nytt. Inspirasjon kommer fra fitnessnora sin blogg, men har gjort noen endringer slik at den blir lav FODMAP (+ at jeg ikke liker hasselnøtter). 

Min granola er ikke så søt, da jeg liker best å kunne bruke det sammen med forskjellig frukt, men du kan godt prøve med litt mer lønnesirup hvis du ønsker det.  Resultatet ble en sunn, crunchy og veldig god granola:) 

Ingredienser: 

2 dl gresskarkjerner

2 dl sesamfrø

2 dl linfrø

2 dl solsikkefrø

1 dl valnøtter grovt hakket

1 dl mandler grovt hakket 

3 ss virgin kokosolje

2 dl kokosmelk

3-5 ss lønnesirup (jeg brukte 3)

1 ts Himalayasalt 

1/2 ts ekte vaniljepulver (valgfritt) 


Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 150 grader.

Bland frø og nøtter i en bolle

Varm opp kokosolje og kokosmelk med salt og lønnesirup mens du rører, men det skal bare blandes, ikke koke.

Hell det våte i det tørre og bland godt. 

Fordel det utover på et bakebrett med bakepapir. 

Sett midt i ovnen i Ca 50 min. Vend blandingen hvert 10 minutt. 

Slå av ovnen og slipp ut litt varme og la blandingen stå i avslått ovn i 40 minutter til. 

La avkjøles og putt i luftett boks. 

Server med yoghurt og Friske bær eller banan. 


 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s