Altfor lenge siden jeg har lagt ut et nytt innlegg. Grunnen til det er at jeg har blitt glad i å bruke mine egne oppskrifter om og om igjen og har ikke fått vært i det kreative hjørnet. Men nå tenkte jeg å prøve meg en stund uten brød, og da var det perfekt å lage noe nytt. Inspirasjon kommer fra fitnessnora sin blogg, men har gjort noen endringer slik at den blir lav FODMAP (+ at jeg ikke liker hasselnøtter).
Min granola er ikke så søt, da jeg liker best å kunne bruke det sammen med forskjellig frukt, men du kan godt prøve med litt mer lønnesirup hvis du ønsker det. Resultatet ble en sunn, crunchy og veldig god granola:)
Ingredienser:
2 dl gresskarkjerner
2 dl sesamfrø
2 dl linfrø
2 dl solsikkefrø
1 dl valnøtter grovt hakket
1 dl mandler grovt hakket
3 ss virgin kokosolje
2 dl kokosmelk
3-5 ss lønnesirup (jeg brukte 3)
1 ts Himalayasalt
1/2 ts ekte vaniljepulver (valgfritt)
Sett ovnen på 150 grader.
Bland frø og nøtter i en bolle
Varm opp kokosolje og kokosmelk med salt og lønnesirup mens du rører, men det skal bare blandes, ikke koke.
Hell det våte i det tørre og bland godt.
Fordel det utover på et bakebrett med bakepapir.
Sett midt i ovnen i Ca 50 min. Vend blandingen hvert 10 minutt.
Slå av ovnen og slipp ut litt varme og la blandingen stå i avslått ovn i 40 minutter til.
La avkjøles og putt i luftett boks.
Server med yoghurt og Friske bær eller banan.