Søte og seige havreblondies

den

Jeg er inne i en periode hvor jeg prøver havregryn i mange forskjellige oppskrifter. Denne fant jeg på Martha Stuart sine sider og de ble akkurat slik jeg håpet de skulle. Jeg byttet ut vanlig mel med spelt, men du kan velge å ha den helt glutenfri også. Det er enkelt og raskt å lage, og de passer perfekt til å ha med på tur eller servere til ad hoc besøk.  Det første jeg gjorde var å lage en bakemiks som du også kan spare til neste gang du har lyst til å bake. 

Bakemiks:

Ingredienser:

450 gram spelt mel (evnt glutenfritt mel) 

340 gram sukker

1 ss bakepulver 

1/2 ss salt 

Fremgangsmåte: 

Pisk det sammen og putt i en tett krukke eller plastboks. Den holder seg i opptil 3 måneder. For hver gang du skal bruke det, husk å røre litt i det først. 

Havreblondies: 

Ingredienser:

115 gram romtemperert smør 

90 gram brunt sukker

1 stort egg

240 gram bakemiks 

100 gr store havregryn 
  
Fremgangsmåte: 

Sett ovnen på 175 grader. 

Pisk sukker og smør til en luftig krem. 

Pisk inn egget til det har blandet seg.

Vend in bakemiksen litt etter litt til det akkurat har blitt blandet.

Tilsett Ca 3/4 deler av havregrynene.

Putt røren i en liten langpanne eller firkantet form med bakepapir. Strø resten av havregrynene jevnt over kaken.

Stek midt i ovnen i Ca 30 min. Kaken er ferdig når det ikke henger igjen røre hvis du stikker med en tannpirker. 

La avkjøles i formen i 30 min. 

Overfør sammen med bakepapiret på en rist og avkjøl helt. 

Skjær opp i firkanter og lagre de i lukket boks i romtemperatur eller frys de. 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s