Jeg er inne i en periode hvor jeg prøver havregryn i mange forskjellige oppskrifter. Denne fant jeg på Martha Stuart sine sider og de ble akkurat slik jeg håpet de skulle. Jeg byttet ut vanlig mel med spelt, men du kan velge å ha den helt glutenfri også. Det er enkelt og raskt å lage, og de passer perfekt til å ha med på tur eller servere til ad hoc besøk. Det første jeg gjorde var å lage en bakemiks som du også kan spare til neste gang du har lyst til å bake.
Bakemiks:
Ingredienser:
450 gram spelt mel (evnt glutenfritt mel)
340 gram sukker
1 ss bakepulver
1/2 ss salt
Fremgangsmåte:
Pisk det sammen og putt i en tett krukke eller plastboks. Den holder seg i opptil 3 måneder. For hver gang du skal bruke det, husk å røre litt i det først.
Havreblondies:
Ingredienser:
115 gram romtemperert smør
90 gram brunt sukker
1 stort egg
240 gram bakemiks
100 gr store havregryn
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 175 grader.
Pisk sukker og smør til en luftig krem.
Pisk inn egget til det har blandet seg.
Vend in bakemiksen litt etter litt til det akkurat har blitt blandet.
Tilsett Ca 3/4 deler av havregrynene.
Putt røren i en liten langpanne eller firkantet form med bakepapir. Strø resten av havregrynene jevnt over kaken.
Stek midt i ovnen i Ca 30 min. Kaken er ferdig når det ikke henger igjen røre hvis du stikker med en tannpirker.
La avkjøles i formen i 30 min.
Overfør sammen med bakepapiret på en rist og avkjøl helt.
Skjær opp i firkanter og lagre de i lukket boks i romtemperatur eller frys de.