«Apple crumble» glutenfri

Perfekt dessert for hytteturen:) går kjapt, er enkel å lage, og smaker veldig godt. Server for eksempel med krem eller iskrem. Vi hadde laktosefri krem med en liten dæsj konjakk, mmmmm😊 

Ingredienser:

Ca 4 store epler 

70 gr glutenfrie havregryn

70 gr glutenfritt mel (eks Semper) 

40 gr sukker 

70 gr smør i terninger (evnt melkefri margarin)

Kanel og sukker til eplemiks. 

 
Fremgangsmåte: 

Eplemiks: Fjern kjerne, skrell, og skjær opp eplene. Putt de i en brødpose og hell litt sukker og kanel i. Rist godt så det kommer over alt. 

Legg eplemiksen i en ildfast form. 

Lag crumble ved å blande alt det tørre og tilsette smør. Miks det inn med hendene. Spre det utover eplemiksen. 

Stek på 190 grader midt i ovnen til eplene er blitt kokt (ca 30-40 min) Det kan godt være litt tyggemotstand i dem, men skal ikke knase.  

Server med noe godt som du tåler og Voila! Du har en perfekt hyttedessert! 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s