Perfekt dessert for hytteturen:) går kjapt, er enkel å lage, og smaker veldig godt. Server for eksempel med krem eller iskrem. Vi hadde laktosefri krem med en liten dæsj konjakk, mmmmm😊
Ingredienser:
Ca 4 store epler
70 gr glutenfrie havregryn
70 gr glutenfritt mel (eks Semper)
40 gr sukker
70 gr smør i terninger (evnt melkefri margarin)
Kanel og sukker til eplemiks.
Eplemiks: Fjern kjerne, skrell, og skjær opp eplene. Putt de i en brødpose og hell litt sukker og kanel i. Rist godt så det kommer over alt.
Legg eplemiksen i en ildfast form.
Lag crumble ved å blande alt det tørre og tilsette smør. Miks det inn med hendene. Spre det utover eplemiksen.
Stek på 190 grader midt i ovnen til eplene er blitt kokt (ca 30-40 min) Det kan godt være litt tyggemotstand i dem, men skal ikke knase.
Server med noe godt som du tåler og Voila! Du har en perfekt hyttedessert!