Nøttepålegg/Sjokoladefyll  melkefri, glutenfri og Lav FODMAP

den


Jeg hadde lyst tilby prøve å lage et godt og melkefritt alternativ til nøttepålegg som også kan brukes som fyll i bakst. Siden jeg ikke er så glad i hasselnøtter så brukte jeg valnøtter. La den stå på benken dersom du vil bruke det på skiven. Inspirasjon kommer fra krem.no men jeg har gjort ganske mange endringer. 

Ingredienser: 

150 gr valnøtter 

150 gr nesquickpulver

2 ss melis

1 ss kakao

1 ts Himalaya salt

1 ss nøytral olje

2 dl risfløte (Ricedream Cuisine)

150 gr melkefri sjokolade (Plamil, kjøpt på Rema 1000)


Fremgangsmåte:

Rist valnøttene i ca 8-10 min i ovnen på 200 grader. Pass på at de ikke blir brent. Avkjøl. 

Kjør valnøttene i en blender og hell det over i en miksmaster/foodprocessor. 

Tilsett melis, nesquickpulver, kakao, vaniljesukker, salt og olje. 

Kok opp risfløten til det akkurat har begynt å boble, flytt vekk fra platen og tilsett hakket melkefri sjokolade. La sjokoladen smelte og rør rundt til det er blankt. 

Tilsett dette til resten av blandingen og kjør det litt i maskinen. 

Hell over i norgesglass eller annen beholder med lokk. 

Reklamer

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s