Jeg hadde lyst tilby prøve å lage et godt og melkefritt alternativ til nøttepålegg som også kan brukes som fyll i bakst. Siden jeg ikke er så glad i hasselnøtter så brukte jeg valnøtter. La den stå på benken dersom du vil bruke det på skiven. Inspirasjon kommer fra krem.no men jeg har gjort ganske mange endringer.
Ingredienser:
150 gr valnøtter
150 gr nesquickpulver
2 ss melis
1 ss kakao
1 ts Himalaya salt
1 ss nøytral olje
2 dl risfløte (Ricedream Cuisine)
150 gr melkefri sjokolade (Plamil, kjøpt på Rema 1000)
Rist valnøttene i ca 8-10 min i ovnen på 200 grader. Pass på at de ikke blir brent. Avkjøl.
Kjør valnøttene i en blender og hell det over i en miksmaster/foodprocessor.
Tilsett melis, nesquickpulver, kakao, vaniljesukker, salt og olje.
Kok opp risfløten til det akkurat har begynt å boble, flytt vekk fra platen og tilsett hakket melkefri sjokolade. La sjokoladen smelte og rør rundt til det er blankt.
Tilsett dette til resten av blandingen og kjør det litt i maskinen.
Hell over i norgesglass eller annen beholder med lokk.
Én kommentar Legg til din