Smaksrike Pizzasnurrer/knuter. Det fine er at man kan putte i hva man har lyst til. Jeg valgte en versjon med karbonadedeig, bacon, laktosefri feta og tørket shiitakesopp siden jeg hadde det i skapene. Perfekt å fryse og ha i matpakker.
Ingredienser:
500 gr spelt
500 gr sammalt spelt
1 ss sukker
1 ss Himalaya salt
1 pakke tørrgjær
3,5 dl laktosefri/laktoseredusert melk
3,5 dl vann
50 gr smør
2 ss appelsinjuice
Fyll:
1 pakke Karbonadedeig
Noen strimler bacon, hakket i små biter.
Tørket shiitake sopp
1 hvitløksfedd
1 rød paprika kuttet i små biter
Litt Vårløk (den grønne delen)
2 ss Tomatpure
1 boks Hermetiske tomater
Tørket eller fersk Timian og oregano
Salt og pepper
Evnt 1 pakke laktosefri fetaost kuttet i små biter
Raspet parmesan (eller annen ønsket ost)
Fremgangsmåte:
Kok opp melk, smør og sukker. Tilsett vann og appelsinjuice. Bland alt det tørre og tilsett det våte. Elt deigen i maskin eller for hånd og la heve lunt i 1 time.
Brun karbonadedeig og bacon, tilsett de andre ingrediensene og la det koke inn slik at det ikke er rennende. La hvitløksfeddet være helt og ta det ut før du bruker fyllet (da får du smak av hvitløk uten at det gjør deg dårlig)
Del deig i to og kjevle ut i rektangler. Smør fyll utover og enten rull den sammen eller brett over. Lag enten snurrer eller knuter (Se Tones boller med en twist). La heve i Ca 1/2 time. Pensle med egg og dryss litt ost over.
Stek midt i ovnen på 225 grader i 15-20 min.
Kan skrive under på at disse var supergode! 😀