Chipotle popkorn og nøttemiks

Fant denne oppskriften på wholefoodsmarket sin Twittermelding. Det er helt klart ikke noe «diet» mat, men sinnsykt godt! Når man blander søtt, salt og chili så kan man jo ikke gå feil. Vær oppmerksom på at man ikke kan spise ubegrensede mengder med dette (siden jeg har valgt mandler i) men en del skal gå greit dvs maks 10 mandler;)  jeg brukte amerikansk måleenhet cup, men du kan bare bruke en vanlig kaffekopp. 

Ingredienser:

5 ss smør +  litt for smøring av bakebrett

8 kopper (cups) poppet , usaltet popkorn (ca 100 gr upoppet)

2 kopper nøtter  (mandler og valnøtter)

2/3 kopp brunt sukker

1/4 kopp lønnesirup

1 ts chipotle chili pulver 
1/2 ts Himalayasalt

  

Fremgangsmåte: 

  1. Sett ovn på 150 grader. 
  2. Popp popkornet med litt olje uten å tilsette salt. 
  3. Putt popkorn og nøtter i en bolle og sett til side.
  4. Smør 2 stekebrett med smør. 
  5. Smelt smør i en kjele og tilsett brunt sukker, lønnesirup, chilipulver og salt. Rør det til det begynner å småkoke. La det koke i 1 min. 
  6. Hell blandingen litt og litt over popkorn og nøtteblandingen mens du vender det inn. Det stivner fort, så pass på at det blir jevnt fordelt. 
  7. Fordel det utover stekebrettene og sett i ovnen.  Sett tid på 30 min. Rør rundt med jevne mellomrom og skift brettenes plass etter halve tiden. 
  8. La kjøle helt ned før det serveres eller pakkes ned. 

Så er det klart!😊

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s