Farlig gode Muesli barer lav FODMAP

Solen skinner og våren er i anmarsj. Da er det på tide å kreere noe godt! 

Ofte så inneholder mueslibarer både honning og nøtter, noe jeg ikke liker så veldig godt, og som heller ikke er lav FOMAP. Derfor ville jeg nå prøve å lage mine egne med alle de tingene jeg liker, samt som er bra for magen min. De er jo nogenlunde sunne også!

Det er alltid spennende når man går vekk fra en oppskrift. 

Dette ble resultatet! 



Ingredienser: 

3dl glutenfri havregryn

1 dl kokosmel (denne får du kjøpt på helsekost)

1 dl solsikkekjerner

1 dl gresskarfrø

1.5 dl rørsukker

1ss frysetørkete hakkete bringebær ( kan sløyfes eller erstattes med noe annet)

75 gram smeltet smør

0.5 dl lønnesirup

1 egg

Noen dråper vaniljeessens

Topping: 100 gram smeltet 70% mørk sjokolade



Fremgangsmåte: 

Sett ovnen på 160 grader.

Bland alt det tørre i en bolle.

Visp egg, smør og lønnesirup sammen. 

Bland det våte i det tørre. 

Smør en ildfast form Ca 20*20 cm.

Legg blandingen i formen og trykk den godt ned. 

Stekes midt i ovnen i 30 min. 

Avkjøles i 1 time.

Smelt sjokoladen og hell over og la det stivne.

Skjær i ønskede ruter og pakk de i plastfolie. 

Og vips, der har du noe å ta med ut på tur! 🙂

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s