Solen skinner og våren er i anmarsj. Da er det på tide å kreere noe godt!
Ofte så inneholder mueslibarer både honning og nøtter, noe jeg ikke liker så veldig godt, og som heller ikke er lav FOMAP. Derfor ville jeg nå prøve å lage mine egne med alle de tingene jeg liker, samt som er bra for magen min. De er jo nogenlunde sunne også!
Det er alltid spennende når man går vekk fra en oppskrift.
Dette ble resultatet!
Ingredienser:
3dl glutenfri havregryn
1 dl kokosmel (denne får du kjøpt på helsekost)
1 dl solsikkekjerner
1 dl gresskarfrø
1.5 dl rørsukker
1ss frysetørkete hakkete bringebær ( kan sløyfes eller erstattes med noe annet)
75 gram smeltet smør
0.5 dl lønnesirup
1 egg
Noen dråper vaniljeessens
Topping: 100 gram smeltet 70% mørk sjokolade
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 160 grader.
Bland alt det tørre i en bolle.
Visp egg, smør og lønnesirup sammen.
Bland det våte i det tørre.
Smør en ildfast form Ca 20*20 cm.
Legg blandingen i formen og trykk den godt ned.
Stekes midt i ovnen i 30 min.
Avkjøles i 1 time.
Smelt sjokoladen og hell over og la det stivne.
Skjær i ønskede ruter og pakk de i plastfolie.
Og vips, der har du noe å ta med ut på tur! 🙂