Disse amerikanske pannekakene er gode og også ganske sunne når man bruker grovere mel i. Denne oppskriften er opprinnelig fra http://www.tine.no, men jeg har laget den grovere og med spelt.
Ingredienser:
50 gr smør
2,5 dl laktosefri/laktoseredusert melk
2 egg
1 ss appelsinjuice (dette vil du ikke kunne smake)
1,5 dl spelt
1,5 dl sammalt spelt
2 ts bakepulver
0,5 ts salt
1 ss sukker
Fremgangsmåte:
Smelt smør, hell i melk og appelsinjuice, og visp inn eggene.
Bland alt det tørre for seg og så tilsett det i det våte mens du rører.
La blandingen svelle i 15 min.
Stek små pannekaker til de er gylne på begge sider.
Server med syltetøy eller med lønnesirup dersom vil ha det ekstra søtt;)
Hei, jeg har nå laget disse pannekakene med stor glede! Brukte havredrikk, i stedet for laktoseredusert melk. Det ble skikkelig godt. Men hva er grunnen til den ene ss med appelsinjus? pH justering? Har ikke lest så mye annet her inne ennå, men ser fram til det! FODMAP er ennå et nytt begrep for meg, men tror jeg har litt å hente. Mvh Anne
Hei Anne! Så koselig å høre at du likte oppskriften! Havremelk eller rismelk er fine alternativer til melk. Grunnen til at man har appelsinjuice i de fleste speltoppskrifter er at den inneholder syre som bidrar til bedre hold i deigen. Vi har laget samme oppskrifter med og uten, og det har alltid blitt bedre med litt juice. Lykke til videre på din FODMAPvei og kom gjerne igjen! Mvh Marit