Endelig litt sunne og gode Amerikanske pannekaker! 

Disse amerikanske pannekakene er gode og også ganske sunne når man bruker grovere mel i. Denne oppskriften er opprinnelig fra http://www.tine.no, men jeg har laget den grovere og med spelt.

2015/01/img_0470.jpg

Ingredienser:

50 gr smør
2,5 dl laktosefri/laktoseredusert melk
2 egg
1 ss appelsinjuice (dette vil du ikke kunne smake)
1,5 dl spelt
1,5 dl sammalt spelt
2 ts bakepulver
0,5 ts salt
1 ss sukker

Fremgangsmåte:

Smelt smør, hell i melk og appelsinjuice, og visp inn eggene.
Bland alt det tørre for seg og så tilsett det i det våte mens du rører.
La blandingen svelle i 15 min.
Stek små pannekaker til de er gylne på begge sider.
Server med syltetøy eller med lønnesirup dersom vil ha det ekstra søtt;)

Reklamer

2 kommentarer Legg til din

  1. Anne Kjørvik sier:

    Hei, jeg har nå laget disse pannekakene med stor glede! Brukte havredrikk, i stedet for laktoseredusert melk. Det ble skikkelig godt. Men hva er grunnen til den ene ss med appelsinjus? pH justering? Har ikke lest så mye annet her inne ennå, men ser fram til det! FODMAP er ennå et nytt begrep for meg, men tror jeg har litt å hente. Mvh Anne

    1. friskmage sier:

      Hei Anne! Så koselig å høre at du likte oppskriften! Havremelk eller rismelk er fine alternativer til melk. Grunnen til at man har appelsinjuice i de fleste speltoppskrifter er at den inneholder syre som bidrar til bedre hold i deigen. Vi har laget samme oppskrifter med og uten, og det har alltid blitt bedre med litt juice. Lykke til videre på din FODMAPvei og kom gjerne igjen! Mvh Marit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s