Kremet hjemmelaget blåbæris – lav fodmap

Min kjære mann disket opp med en knallgod is som er fantastisk både alene og med tilbehør. Orginaloppskrift er fra Geir Skeie, verdensmester i kokkekunst. Den er ikke vanskelig og du kan bruke hvilken som helst bær dersom du ønsker det.
Ble kjempeglad da jeg så at Tine har kommet med laktosefri Kesam sånn at jeg også kan spise denne isen. Det har jeg ventet på:)

2015/01/img_0460.jpg

Ingredienser:

200 gr Blåbær
100 gr sukker
2 dl vann
2 dl laktosefri Kesam
Frø fra 1/2 vaniljestang

Fremgangsmåte:

Kok opp blåbær, sukker, vann og vanilje.
Når de er møre (går ganske raskt) kjør det fint med stavmikser.
Sil og kjøl til 20 grader eller mindre.
Bland inn laktosefri kesam.
Kjør i ismaskin til det stivner.
( Hvis du ikke har ismaskin, ha røren i en metallbeholder i fryseren, rørhvert 30 minutt i Ca 2 timer)

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s