Denne kaken synes jeg ble veldig god!
Den er gluten og melkefri, og kan også lages eggfri hvis man vil. Jeg fant den på www.friekaker.no men har gjort noen småendringer på oppskriften.
Den er svært mektig, oppskriften er nok til ca 15-20 personer.
Kakebunn:
130 g Soft spesial
60 g sukker
50 g kakao
150 g knuste (glutenfrie, melkefrie) havrekjeks
60 g hakkete mandler
90 g kokosmasse
1 egg
(en liten klype cayennepepper)
Smelt smør og sukker i vannbad. Ha i kakao. Rør inn egget. Bland inn knuste havrekjeks og hakkete mandler, og rør inn kokosmassen. Press massen ned i en smurt rund form, ca 23cm. Avkjøl.
Fyll:
100 g Soft spesial
2 ss vaniljesukker
300 g melis
2 ss vann (chilivann)
Kok opp litt vann og legg hakket fersk chili i vannet. La trekke i 2-3 minutter. Avkjøl. Sjekk at vannet smaker passe sterkt av chili, spe eventuelt med litt mer kaldt vann. Det skal ikke være brennende sterkt. Rør smør, melis og vaniljesukker godt sammen. Visp inn 2 ss chilivann til det blir en luftig krem. Bre kremen utover kaken. Sett kaken i kjøleskap i 30 minutter, så kremen stivner litt.
Glasur:
120 g 70% sjokolade melkefri med chili
20 g Delfiafett
Smelt sjokoladen i vannbad sammen med kokosfett.
Avkjøl blandingen, og bre den utover kaken.
Rasp sjokolade som pynt over glasuren.