Denne har jeg lånt fra noen andre og er utrolig god! Den passer til alle anledninger og er luftig og smakfull.
Link: Annes Gulrotkake
Den er etter min mening mye bedre enn den vanlige med alt:)
Rund kake
3 egg
2 dl sukker
1,5 ts natron
1 ts vaniljesukker
2,5 dl mel (Toro glutenfri kakemiks)
1 ts kanel
1 dl olje (f. eks. rapsolje)
2 dl (150 g) revet gulrot (jeg tok litt mer)
litt salt
Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland det tørre og ha det i vekselvis med oljen. Ha i revet gulrot og bland godt. Ha røren i en 26 cm form (gjerne med bakepapir). Stekes i 30-40 minutter ved ca. 175 grader.
Smørkrem
1 eggehvite
75 g sukker
25 g (0,25 dl) vann
100 g Soft Spesial
75 g melis
1 ts vaniljesukker
saften av 1/4 sitron (ev. sitronsaft fra flaske)
Stivpisk eggehvite, tilsett 25 g sukker (litt etter litt) når hviten er blitt stiv. Kok sukkerlake av vannet og resten av sukkeret (50 g). La det koke i 3-4 minutter. TIlsett det forsiktig i marengsen. Pisk smørkrem av smør, melis, sitron og vaniljesukker. Tilsett marengsen litt etter litt og rør til en jevn og fin krem.
Velbekomme!
Allerede en favoritt i Skaarlistien:-)