Gulrotkake

Denne har jeg lånt fra noen andre og er utrolig god! Den passer til alle anledninger og er luftig og smakfull.
Link: Annes Gulrotkake
Den er etter min mening mye bedre enn den vanlige med alt:)
20130819-204457.jpg20130819-204512.jpg
Rund kake
3 egg
2 dl sukker
1,5 ts natron
1 ts vaniljesukker
2,5 dl mel (Toro glutenfri kakemiks)
1 ts kanel
1 dl olje (f. eks. rapsolje)
2 dl (150 g) revet gulrot (jeg tok litt mer)
litt salt

Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland det tørre og ha det i vekselvis med oljen. Ha i revet gulrot og bland godt. Ha røren i en 26 cm form (gjerne med bakepapir). Stekes i 30-40 minutter ved ca. 175 grader.

Smørkrem
1 eggehvite
75 g sukker
25 g (0,25 dl) vann
100 g Soft Spesial
75 g melis
1 ts vaniljesukker
saften av 1/4 sitron (ev. sitronsaft fra flaske)

Stivpisk eggehvite, tilsett 25 g sukker (litt etter litt) når hviten er blitt stiv. Kok sukkerlake av vannet og resten av sukkeret (50 g). La det koke i 3-4 minutter. TIlsett det forsiktig i marengsen. Pisk smørkrem av smør, melis, sitron og vaniljesukker. Tilsett marengsen litt etter litt og rør til en jevn og fin krem.
Velbekomme!

Reklamer

Én kommentar Legg til din

  1. Kristian Ebbesen Fjelde sier:

    Allerede en favoritt i Skaarlistien:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s