Karasjokk konfekt med valnøtter – lav FODMAP og glutenfri

Dette er noen fantastiske godbiter som er kjempelette å lage. De er best dagen etter du lager dem, men det går fint å spise dem samme dag også dersom behovet er der;)  jeg fant orginaloppskriften på http://www.detsoteliv.no/oppskrift/karasjokk-med-valnotter men har endret den litt. 




Ingredienser: 

5 ss sukker
1 dl laktosefri kremfløte
100 g grovt hakkete valnøtter
50 g smeltet 70 % kokesjokolade


Fremgangsmåte: 

Smelt sukker i en kjele til den får en fin brunfarge (men ikke brent). 

Varm opp fløten til før kokepunktet. 

Hell fløten og valnøtter  i det smeltede sukkeret mens du rører. 

La det kjøres ned litt. 

Tilsett sjokolade som er smeltet over vannbad. 

Hell massen i en form med bakepapir, tykkelsen skal være Ca 2 cm. 

Skjær i ruter etter at de har blitt avkjølt i kjøleskap.
Oppbevares i kjøleskap i plastboks med bakepapir mellom lagene. 

Reklamer

2 kommentarer Legg til din

  1. villkatta sier:

    Oi, det såg godt ut 🙂

    1. friskmage sier:

      De var veldig gode og jeg spiste nok litt for mange av dem selv😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s