Fyldig og mørk sjokoladekake med sitronkrem og italiensk marengs

Celebert besøk krever god kake. Det begynte med at vi skulle finne noe som passet til sitronkrem som vi allerede hadde fra før av. Se oppskrift på min manns blogg: Fritt vilt…på jakt etter perfeksjon.

Tidligere hadde vi italiensk marengs til dessert, og det tenkte jeg ville passe bra til en bittersøt sjokoladebombe. 


Ingredienser: 

3 ss glutenfritt mel

1 ss kakao 

2 ts malt pulverkaffe (malte de litt selv) 

140 gr mørk sjokolade (70%) kuttet i biter

85 gr smør i terninger, romtemperert (Evnt melkefri margarin)

4 egg, skill plomme og hvitte

100 gr finmalt sukker (evnt vanlig sukker) 

1/2 ts vaniljeestrakt

4 eggehvitter, 240 gr sukker og 1 dl vann til marengs

Fremgangsmåte: 

Sett ovn på 180 grader. 

Smør og mel en kakeform 20 cm diameter ( jeg brukte en litt større og da må man redusere baketid) 

Sikt og bland mel, kakao og kaffe i en bolle og sett til side. 

Smelt sjokolade over vannbad, ta vekk fra varmen og rør inn smør litt og litt. La kjøle litt ned. 

I en stor bolle,  visp eggeplommene og sukker 3-4 min til det er kremete. Visp så inn sjokoladeblandingen. Venn så melblanding og vanilje i røren. 

I en annen bolle, pisk eggehvitter stivt. Rør inn 1/4 av det i røren, og vend forsiktig i resten av hvitten. 

Ta røren i formen og stek i ovnen i Ca 25-30 min. Sjekk med tannpirker. Kaken skal ha løftet deg og være saftig i midten. La stå på rist i 10-15 min og så bruk en kniv til å løsne den fra formen og sett den på et serveringsfat. 

Smør sitronkrem over når kaken er nedkjølt. 



Lag så italiensk marengs hvor du pisker 4 eggehviter og 40 g sukker halvstivt i kjøkkenmaskin. Fosskok 1 dl vann og 200 g sukker i 4 minutt til du får en sirup. Ha denne i de halvpiskede eggehvitene i en tynn stråle mens du kjører maskin på halvt. Pisk så på fullt til den er romtemperert som tar ca 15 minutter. Ta i sprøytepose og lag små topper på kaken. Brun marengsen forsiktig med en brenner. 
Voila! 




Reklamer

2 kommentarer Legg til din

  1. Asta sier:

    Stemmer det med berre 3 ss speltmjøl?
    Ser god ut og tenkte å lage i kveld……
    Eg prøver som det står i oppskrifta. Takk for at du deler!

    1. friskmage sier:

      Hei! Bare hyggelig;) Ja stemmer det med 3 ss. Pass på at du ikke steker den for lenge, den er fortsatt god, men ikke så saftig! Lykke til og gi meg gjerne beskjed hvordan det gikk😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s