Celebert besøk krever god kake. Det begynte med at vi skulle finne noe som passet til sitronkrem som vi allerede hadde fra før av. Se oppskrift på min manns blogg: Fritt vilt…på jakt etter perfeksjon.
Tidligere hadde vi italiensk marengs til dessert, og det tenkte jeg ville passe bra til en bittersøt sjokoladebombe.
Ingredienser:
3 ss glutenfritt mel
1 ss kakao
2 ts malt pulverkaffe (malte de litt selv)
140 gr mørk sjokolade (70%) kuttet i biter
85 gr smør i terninger, romtemperert (Evnt melkefri margarin)
4 egg, skill plomme og hvitte
100 gr finmalt sukker (evnt vanlig sukker)
1/2 ts vaniljeestrakt
4 eggehvitter, 240 gr sukker og 1 dl vann til marengs
Fremgangsmåte:
Sett ovn på 180 grader.
Smør og mel en kakeform 20 cm diameter ( jeg brukte en litt større og da må man redusere baketid)
Sikt og bland mel, kakao og kaffe i en bolle og sett til side.
Smelt sjokolade over vannbad, ta vekk fra varmen og rør inn smør litt og litt. La kjøle litt ned.
I en stor bolle, visp eggeplommene og sukker 3-4 min til det er kremete. Visp så inn sjokoladeblandingen. Venn så melblanding og vanilje i røren.
I en annen bolle, pisk eggehvitter stivt. Rør inn 1/4 av det i røren, og vend forsiktig i resten av hvitten.
Ta røren i formen og stek i ovnen i Ca 25-30 min. Sjekk med tannpirker. Kaken skal ha løftet deg og være saftig i midten. La stå på rist i 10-15 min og så bruk en kniv til å løsne den fra formen og sett den på et serveringsfat.
Smør sitronkrem over når kaken er nedkjølt.
Lag så italiensk marengs hvor du pisker 4 eggehviter og 40 g sukker halvstivt i kjøkkenmaskin. Fosskok 1 dl vann og 200 g sukker i 4 minutt til du får en sirup. Ha denne i de halvpiskede eggehvitene i en tynn stråle mens du kjører maskin på halvt. Pisk så på fullt til den er romtemperert som tar ca 15 minutter. Ta i sprøytepose og lag små topper på kaken. Brun marengsen forsiktig med en brenner.
Voila!
Stemmer det med berre 3 ss speltmjøl?
Ser god ut og tenkte å lage i kveld……
Eg prøver som det står i oppskrifta. Takk for at du deler!
Hei! Bare hyggelig;) Ja stemmer det med 3 ss. Pass på at du ikke steker den for lenge, den er fortsatt god, men ikke så saftig! Lykke til og gi meg gjerne beskjed hvordan det gikk😊