Det er sjelden man får noe særlig spennende brød når man er glutenfri.
Men dette brødet er faktisk kjempegodt!
5 dl vann
1 ts Zanthan gum
1 pakke tørrgjær
7,5 dl grovt, glutenfritt mel (f.eks. Toro grov melblanding)
1 toppet ss glutenfritt surdeigspulver
1 dl frøblanding (f.eks. solsikkefrø, sesamfrø, linfrø)
4 ss olje
1 ss lønnesirup (kan bruke andre alternativer slik som honning, agave hvis du tåler det)
litt salt (kan droppes)
Ha i gjær og lønnesirup i fingerlunkent vann i eltemaskinen. Rør ut gjæren. Ha i resten av de tørre ingrediensene, og ha i oljen til slutt. Elt deigen. La deigen heve på et lunt sted under håndkle i ca en time. Kjør den kort sammen igjen, og ha den i en toliters brødform. Heves til den når kanten på formen. Pensles med vann og strøs med linfrø. Stekes ved 220 grader på nederste rille i 20-30 minutter.
Håper du liker det!
I hereby confirm that this bread was seriously good!
Kan zantham gum droppes?
Hei! Ja du kan droppe xantham gum, men jeg ville nok ha noe i som binder det sammen slik at det ikke blir smulete. Du kan bruke fiberhusk eller du kan male opp linfrø (husk da å justere væsken siden frøene sveller).
Lykke til!
Mvh
Marit
Hvor får man kjøpt glutenfritt surdeigspulver?
Hei Kjersti! Man får kjøpt det på butikker med bedre utvalg av glutenfrie varer. Jeg kjøpte det på Meny. Lykke til med bakingen! Mvh Marit