Glutenfritt og melkefritt grovt surdeigsbrød

Det er sjelden man får noe særlig spennende brød når man er glutenfri.
Men dette brødet er faktisk kjempegodt!

20130808-212458.jpg
Oppskrift
(1 brød)

5 dl vann
1 ts Zanthan gum
1 pakke tørrgjær
7,5 dl grovt, glutenfritt mel (f.eks. Toro grov melblanding)
1 toppet ss glutenfritt surdeigspulver
1 dl frøblanding (f.eks. solsikkefrø, sesamfrø, linfrø)
4 ss olje
1 ss lønnesirup (kan bruke andre alternativer slik som honning, agave hvis du tåler det)
litt salt (kan droppes)

Ha i gjær og lønnesirup i fingerlunkent vann i eltemaskinen. Rør ut gjæren. Ha i resten av de tørre ingrediensene, og ha i oljen til slutt. Elt deigen. La deigen heve på et lunt sted under håndkle i ca en time. Kjør den kort sammen igjen, og ha den i en toliters brødform. Heves til den når kanten på formen. Pensles med vann og strøs med linfrø. Stekes ved 220 grader på nederste rille i 20-30 minutter.

Håper du liker det!

Reklame

5 kommentarer Legg til din

  1. KEF sier:

    I hereby confirm that this bread was seriously good!

  2. villkatta sier:

    Kan zantham gum droppes?

    1. friskmage sier:

      Hei! Ja du kan droppe xantham gum, men jeg ville nok ha noe i som binder det sammen slik at det ikke blir smulete. Du kan bruke fiberhusk eller du kan male opp linfrø (husk da å justere væsken siden frøene sveller).
      Lykke til!
      Mvh
      Marit

  3. Kjersti sier:

    Hvor får man kjøpt glutenfritt surdeigspulver?

    1. friskmage sier:

      Hei Kjersti! Man får kjøpt det på butikker med bedre utvalg av glutenfrie varer. Jeg kjøpte det på Meny. Lykke til med bakingen! Mvh Marit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s