Nå er det på tide å begynne med bloggingen igjen!:) Da vi hadde et vennepar på besøk så bestemte jeg meg for at jeg skulle lage desserten. Vi hadde vært og spist en veldig god blåbærostekakedessert som gav meg inspirasjon til å lage denne.
Oppskriften er veldig enkel men beregn litt tid for det. Greit at den er gjort klar litt på forhånd slik at den får satt seg. Den smakte ihvertfall himmelsk godt! Fantastisk oppskrift på resten av måltidet finnes på sviddaa.wordpress.com.
PS: det er laktose i denne, men det er lave verdier så de fleste på lav FODMAP skal tåle det. Dersom man ikke spiser alle porsjonene selv da!
Oppskriften er nok til 4 dugelige porsjoner ( jeg lagde 4 stk + 1 til minsten)
Ingredienser:
115 gr Semper Havredigestive
50 gr valnøtter
2 ss sukker
1/4 ts kanel
2 ss smeltet smør
130 gr Philadelphia ost
60 gr melis
130 gr Ricotta ost (jeg brukte Galbani)
2 ts sitron
500 gr blåbær
Litt Laktosefri kremfløte og sukker
Sitronmmelisse
Fremgangsmåte:
Skyll blåbær og legg de på tørk på kjøkkenpapir.
Crumble: Rør sammen knuste kjeks, hakkete valnøtter, kanel, sukker, og smør og sett det til side.
Ostekrem: Pisk Philadelphia ost og melis godt sammen. Tilsett ricotta og sitron og pisk til en fin krem.
Legg lagvis blåbær, ostekrem, crumble, og blåbær og sett det kaldt.
Før servering, dander med pisket laktosefri krem og litt sitronmmelisse.
Enjoy!
Én kommentar Legg til din