Glutenfri og laktoseredusert minibrød med squash

20140630-183805.jpg

Denne ble en hit i hjemmet!

Orginaloppskriften kommer fra Maison Mat &Vin bladet nr 4 2014 men jeg har som vanlig trikset litt.
Minibrødet/muffinsen passer til mye forskjellig som for eksempel kjøtt, eller sammen med ost. Vi spiste de med smør på sammen med «pulled pork» og en god salat. Denne oppskriften er lav FODMAP.
Oppskriften gir Ca 18 små.

300 gr squash
75 gr smør
2 egg
2 ts sukker
35 gr revet parmesan
80 gr Semper mix med fiber
95 gr Semper mix
1 ts bakepulver
1 ts salt

Sett ovnen på 225 C.
Vask og riv squashen, legg den i et kjøkkenhåndkle og vri ut så mye væske som du kan.
Smelt smøret og la det bli kaldt
Pisk eggene sammen med sukker, salt, parmesan og smeltet smør.
Sikt inn mel og bakepulver.
Rør inn squashen,
Fyll røren i muffinsformer ved hjelp av 2 skjeer. (Jeg bruker silikonformer så jeg slipper å smøre)

20140630-183739.jpg

Stek midt i ovnen i Ca 15 min.
Avkjøl på rist.

20140630-183756.jpg

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s