Anne Synnøve’s saftige sjokoladekake gjort glutenfri

Ok, dette er en kaloribombe, men fantastisk god! Den er virkelig for de som liker søte søte ting. Dette er moren til min gode venninne Trude sin oppskrift. Jeg fikk et bilde av en liten lapp, og jeg måtte tyde og gjette litt i tillegg til å gjøre den glutenfri. Jeg endte opp med å måtte lage den 2 ganger fordi jeg hadde glemt å putte melken i. Jaja, heldigvis  går  det kjapt å lage denne så det gikk fint:) Fyllet skal egentlig være litt anderledes, men jeg valgte å lage smørkrem denne gangen.  Se nedenfor for alternativ. 

  

Ingredienser: 

3 egg 

3,5 dl sukker

2 dl jyttemel

1,5 dl Toro kakemiks

2,5 ts bakepulver 

2,5 ts  vaniljesukker 

2,5 ts kakao

1 dl laktosefri melk (eller rismelk for melkefri)

180 gr smeltet smør (evnt melkefri)

Fyll:

300 gr melis

3 ss kaffe

1,5 ss kakao

100 gr margarin 


 Fremgangsmåte: 

Sett stekeovnen på 180 grader. 

Pisk eggedosis av sukker og egg.

Bland alt det tørre. 

Smelt smør.

Vend det tørre, smøret og melken inn i eggedosisen. 

Hell røren i en smurt rund form. 

Stek på nederste rille i Ca 35-40 min, sjekk at den ikke er flytende midten. 

La avkjøles.

Pisk margarin, melis, kakao og kaffe og smør utover kaken. Jeg liker å ha mye fyll på, dette er egentlig nok til en langpanne, men reduser mengden noe hvis du bare vil ha litt på kaken.  Hvis du ikke vil ha smørkrem, varmer du opp alle ingrediensene i en kjele og lar det avkjøles litt før du tar det på kaken. 

  

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s