Jeg har laget tidligere en kokos og rømmekake som jeg synes er veldig god. Men så tenkte jeg, hva om jeg lager den i en sjokoladeversjon? Det må jo være ENDA bedre! Og jeg hadde rett (synes jeg selv), ihvertfall da jeg la til en sjokoladesmørkrem på toppen.
Jeg har gått over fra Toro til Semper, siden jeg syntes den ble bedre i konsistensen av det.
Ingredienser:
2 store egg
3 dl sukker
3 dl laktosefri rømme
3 ss kakao (her kan du velge hvor mørk du vil ha den)
2 ss sterk kaffe
3-4 dl Semper finmiks
2 ts bakepulver
1,5 dl kokos
Sjokoladekremtopping:
(denne ble litt på slump så målene er sånn ca)
170 gr Soft spesial (blått smør, melkefri)
250 gr melis
4-5 ss kakao
2 ss sterk kaffe
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker sammen i en bakebolle med stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis!). Visp inn rømmen. Visp deretter inn Toro melet og bakepulver. Rør inn kokos til slutt.
Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i 40-45 min.
Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Topping:
Pisk alle ingrediensene sammen til det blir ganske luftig. Tilsett mer melis og kakao ved behov.
Bruk eventuelt sprøytepose for å dekorere.
Dryss med kokos på toppen.