På farsdag ble alle litt fysen på noe søtt og godt. Da var det bra å få i seg en real sukkerbombe, nemlig sjokoladefondant! Den ble fantastisk i konsistensen. Jeg vil anbefale å ha litt is til som du tåler.
Ingredienser:
3 dl sukker
1,5 dl fint speltmel
4ss bakekakao
2 ts vaniljesukker
1/2 kopp laktosefri melk
150 gr smør
1 egg
Frø fra 1/2 vaniljestang
Smør og kakao til å smøre former med
6 Passende former, middels store
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 220 grader.
Smør formene med smør og dryss med litt kakaopulver.
Rør sammen det tørre, tilsett egget, vaniljefrøene og smeltet smør. Ta så i melken slik av røren blir fin og rennende. Dersom den er for tykk, så ta i litt mer melk.
Fyll formene ca 3/4 del.
Stek midt i ovnen 12-15 min. De er ferdig når toppen er stekt.
Vend fondantene forsiktig på tallerken.
Server med is.