Lørdagsmorgen. Hmmm bake noe? Men vi har jo ikke så god tid… Hva skal man lage da? Jo Scones! Prøvde å bruke Jyttemel for første gang. Var litt forsiktig da jeg synes melet ofte har en «glutenfri» smak- hvis dere skjønner hva jeg mener. Men det funket fint med disse mengdene jeg brukte her.
Ingredienser:
3,5 dl Semper mix fiber
2 dl glutenfrie havregryn
1,5 dl Jyttemel
1 ss fiberhusk
2 ts sukker
1 ts Himalaya salt (evnt vanlig salt)
3 ts bakepulver
4 dl laktosefri/laktoseredusert melk
3 ss laktosefri Naturell yoghurt
Sett ovn på 230 grader.
Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin.
Bland melken inn gradvis og til slutt yoghurten.
Deigen skal være klissete.
Bruk to spiseskjeer og legg små klumper på et stekebrett med bakepapir.
Sett midt i ovnen i Ca 13-15 min.